Lier lanceert project rond menstruatiearmoede op scholen

don 14 Dec
De stad Lier lanceert een project rond menstruatiearmoede op scholen. Naast de lancering van een starterspakket met menstruatiemateriaal en een educatieve box, wordt ook een subsidiereglement opgemaakt om scholen te ondersteunen in de aankoop van menstruatiemateriaal.

Uit een grootschalig onderzoek van Caritas Vlaanderen vzw blijkt dat 1 op 8 meisjes soms niet genoeg geld heeft om tampons of maandverband te kopen. Daarbij komt dat meisjes niet durven of willen praten over hun maandstonden en dat het schaamtegevoel versterkt wordt wanneer ze geen toegang hebben tot hygi├źnische middelen.

Praktische gids

Daarom starten de stad en het OCMW van Lier een project om menstruatiearmoede aan te pakken in scholen. Ze willen alle vrouwelijke leerlingen toegang bieden tot menstruatiemateriaal en educatief materiaal. 

Voor het project werkt Lier samen met Sint-Katelijne-Waver. Huis van het Kind van Sint-Katelijne-Waver heeft een praktische gids over menstrueren gemaakt waarmee in de klas rond sensibilisering kan gewerkt worden. Deze gids wordt ook ter beschikking gesteld van de Lierse scholen.  

Foto: archief RTV