Lidl in Geel houdt deuren dicht tijdens nationale stakingsdag

woe 9 Nov 2022
Supermarkt Lidl aan de Dr.-Van de Perrestraat in Geel houdt vandaag de deuren gesloten. Dat doet ze in het kader van de nationale stakingsdag. Een stakerspiket van de ABVV heeft zich vanochtend opgesteld op de parking van de supermarkt. De nationale stakingsdag is een initiatief van alle vakbonden, waarmee ze de koopkracht willen verhogen. De vakbonden eisen onder meer een prijsplafond voor gas en elektriciteit én ze willen dat het sociaal tarief uitgebreid wordt.

Het personeel van de Lidl in de Dr.-Van de Perrestraat legde het werk in het verleden al vaker neer tijdens vakbondsacties. Vorig jaar bijvoorbeeld, op 13 oktober 2021, hield de Lidl, samen met enkele andere Kempense vestigingen van de supermarktketen, nog een staking omdat de werkdruk er veel te hoog lag.

Ook nu wringt er nog wat bij het personeel van de Lidl in de Dr.-Van de Perrestraat. Zo vindt het personeel het niet kunnen dat de lichten dag en nacht blijven branden in de supermarkt, in tijden van zware energiecrisis, terwijl de lonen maar niet omhoog gaan. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV