Leerlingen Sint Jozef Geel bouwen sanitaire blok in Tanzania

vrij 12 Jan
sint_jozef_geel_sanitaire_blokken_tanzania_120124.jpg
16 leerlingen en 4 leerkrachten van Sint Jozef Geel trekken in februari naar Tanzania. In de buurt van Moshi gaan ze een sanitaire blok en een afdak bouwen bij een school. Ze doen dat in samenwerking met de organisatie Ce-Raid.

De gebouwen van de school in Moshi in Tanzania zijn verouderd en zijn dringend toe aan renovatie en uitbreiding. Daarom trekken de leerlingen van het zesde jaar van de richtingen Industriële wetenschappen, hout, hout-bouwkunde (Bouwwetenschappen), elektriciteit, industrieel onderhoud en lassen-constructie van Sint Jozef in Geel in februari voor enkele weken naar Tanzania. Ze gaan er een sanitaire blok en een afdak met verharding bouwen bij een school.

Beperkte middelen

De middelen die ze in Moshi hebben, zijn uiterst beperkt. Stromend water en elektriciteit zijn voor ons een  evidentie, maar in Tanzania ligt dat helemaal anders. De leerlingen beseffen dat ze in totaal andere omstandigheden zullen moeten leven en werken. Naast praktijkervaring in de bouw leren ze ook  belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, overleggen en communiceren, belangrijke eigenschappen die ze later ook kunnen gebruiken.

De leerlingen moeten het project zelf mee financieren. De afgelopen maanden zetten ze dan ook verschillende projecten op poten om geld in te zamelen met o.a. een wafelverkoop, helpen op feestjes, verkoop van een jaarkalender en op 4 februari nog een mosselfeest.

Foto: RTV