Leerlingen Busleyden Atheneum Mechelen maken 1000 potten confituur

maa 18 Sep
Leerlingen van het Atheneum van Busleyden uit Mechelen schillen deze week zo’n 400 kilo appels. Bedoeling is om hier liefst 1000 potten verse confituur van te maken en die ze kunnen verkopen voor het goede doel. Hiermee maken ze deel uit van de nationale ‘Jam-actie’ van Pelicano Kinderarmoedestichting, BelOrta en Tiense Suiker met als doel maar liefst 20.000 brooddozen te vullen met een gezonde maaltijd.

Busleyden Atheneum Stassart is hiermee één van de 10 Belgische culinaire scholen die deelnemen aan de actie, waarmee in totaal dus 10.000 potjes confituur gemaakt zullen worden. De confituur zal door de scholen in hun netwerk verkocht worden. De opbrengst gaat integraal naar Pelicano Kinderarmoedestichting. 

Liefst 85% van de Belgische leerkrachten heeft afgelopen schooljaar een kind in de klas gehad dat onder de armoedegrens leeft. En steeds meer ongezonde of zelfs lege brooddozen zijn hierbij een teken aan de wand, zo blijkt uit een bevraging bij leerkrachten door Pelicano Kinderarmoedestichting.

Ook wie geen confituur kan kopen, kan het project financieel ondersteunen. Dat kan via een vrijwillige bijdrage op rekening Belfius BE43 0689 4837 6101 op naam van Pelicano Kinderarmoedestichting met als vermelding ‘Jam Sessie’. Voor een gift van minstens 40 euro ontvang je trouwens een fiscaal attest.