Landbouwers verstoren N-VA-receptie in Mechelen: "Geen reden tot feesten"

zat 14 Jan 2023
Zeker 200 landbouwers, vooral uit de Kempen, maar ook uit de rest van Vlaanderen, hebben zaterdagavond actie gevoerd aan de Mechelse Nerkkerhal. Daar vond niet toevallig de Nieuwjaarsreceptie van N-VA plaats. De kans dat de 4000 leden van de partij er iets van gemerkt hebben, is klein, want van de politie mochten de landbouwers niet op het terrein van de Nekkerhal zelf. Maar de boodschap is duidelijk "Er is voor ons geen reden tot feest", vinden de boeren. "Alles wat wordt geserveerd op de Nieuwjaarsreceptie, komt van de landbouw, dat beseffen Demir & co niet."

De plannen voor de ontwikkeling van nationale parken, hef stikstofakkoord, de hoge energie- en grondstofprijzen,... de landbouwsector stond nog nooit zo onder druk. De boeren vragen aan de politiek om samen met de sector uitwegen te zoeken, in plaats van een versmachtend uitdoofbeleid op te leggen. 

"Er wordt een politiek spel gespeeld op de rug van de belangrijkste primaire sector, die op termijn drastische gevolgen voor de bevolking zal hebben", klinkt het in koor bij de actievoerders. Een verslag zondag in RTV-vandaag.