Lagere schoolkinderen krijgen lessen in weerbaarheid

woe 17 Mar 2021
Kinderen opnieuw leren spelen en zichzelf beter leren kennen. Dat is de missie van ToBe Kempen. Het welzijnscentrum opende in volle coronatijden in het centrum van Turnhout en wil nu haar beschikbare ruimte nuttig gebruiken. Het zesde leerjaar van het Heilig Graf Nijverheidsstraat was de eerste school om een keer langs te komen.

Indische gevechtskunst

De leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Heilig Graf volgen vandaag een voormiddag Kaliripayat, een indische gevechtskunst. Op die manier willen ze de kinderen zichzelf en hun klas wat beter leren kennen. Want door corona is er toch wel wat meer afstand tussen de leerlingen ontstaan.  

En dat hebben ze goed begrepen bij ToBe Kempen. Het centrum voor integrale gezondheidszorg biedt onderdak aan heel wat zelfstandige therapeuten. Samen willen ze de jongeren helpen ontspannen in deze toch wel moeilijke tijden.  De vzw bekijkt samen met de stad of ze het project ook kunnen uitbreiden naar andere scholen. De kinderen kunnen de voormiddag weg van de klas alvast wel smaken.