KV Mechelen trekt naar BAS tegen beslissing om Charleroi - KV te laten herspelen

don 23 Mar
KV Mechelen legt zich niet neer bij de beslissing van de Disciplinaire Raad om de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen te laten herspelen. Die match werd op 12 november stilgelegd na wangedrag van de fans van Charleroi. "Deze beslissing is verontrustend voor de toekomst van het Belgische voetbal en haar supportersbeleving", zegt Malinwa in een mededeling.

De wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen werd 2 keer stilgelegd en uiteindelijk halfweg de tweede helft definitief gestaakt nadat fans van de thuisploeg vuurwerk afstaken en tennisballen op het veld hadden gegooid. Volgens de Raad maakte de scheidsrechter daarbij een procedurefout. En werd beslist om de match volledig te herspelen.

Onrechtvaardig

Een beslissing die op weinig begrip kon reken. Woensdag besliste het Bondsparket al om in beroep te gaan bij het BAS (Belgische Arbitragehof voor de Sport, red.). En vandaag verzet ook KV Mechelen zich. "Voorvallen van geweld en agressie zoals die van 12 november 2022 in Charleroi moeten altijd bestraft worden. Met de uitspraak van vrijdag 17 maart (van de Disciplinaire Raad, red.)  is dat niet gebeurd", klinkt het in een statement.

"De beslissing voelt onrechtvaardig aan voor onze spelers, onze supporters, onze club, maar vooral voor waar het allemaal om draait, het voetbal."