Kristof Hendrickx geen kandidaat-burgemeester meer in Arendonk

vrij 5 Jan
20230208_foto_schepenen.jpg
Kristof Hendrickx zal dit jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen geen lijsttrekker zijn voor de kartellijst N-VA+ in Arendonk en dus ook geen kandidaat-burgemeester meer. De 44-jarige Hendrickx zal wel de lijst nog duwen. “De carrières van vele politici stoppen in mineur. Dat is bij mij zeker niet het geval,” zegt Hendrickx. “Ik ben trots dat ik de voorbije twee legislaturen mee heb mogen schrijven aan het verhaal van Arendonk. Ik wil op een hoogtepunt stoppen.” (Foto's: Gemeente Arendonk)
kristof_hendrickx_01.jpg

“Toen ik na de verkiezingen van 2012 de kans kreeg om burgemeester te worden, had ik mij voorgenomen om dit niet te lang te doen. Ik ben in de politiek gestapt om een nieuwe wind te laten blazen door het gemeentehuis, om nieuwe gezichten en nieuwe ideeën een plaats te geven in de Arendonkse politiek,” vertelt Hendrickx. 

In een persbericht haalt Hendrickx enkele verwezenlijkingen aan, zoals de verlaging van de gemeentebelastingen. De nieuwe gemeentelijke basisscholen die uit de grond zijn gestapt, de uitbouw van sportpark Heikant en de bouw van een nieuwe sporthal, maar ook bijvoorbeeld de bestendiging van het Glosso-autocircuit. 

N-VA+ zal op de nieuwjaarsreceptie op 20 januari bekend maken met welke groep ze in oktober naar de verkiezingen trekt en wie dan de lijsttrekker wordt. Hendrickx zelf wil vanaf 2025 zich weer toeleggen op zijn andere passies: architectuur en projectontwikkeling.