Koningin Mathilde promoot beweegcampagne in Tongerlo

din 22 Nov 2022
Koningin Mathilde wandelt vandaag in Westerlo. Ze neemt jongeren en anderen op sleeptouw. Het gaat om mensen en organisaties die betrokken zijn met projecten met mentaal welzijn. In Tongerlo ontmoette ze deelnemers van “To Walk Again” en “Young fenix” en legt ze een wandeltocht van 8 km af.

Young Fenix en To Walk Again vzw

Tijdens de wandeling spreken de deelnemers met de koningin over hun leven en hoe ze zich voelen. De wandeling is een onderdeel van een reeks fiets- en wandeltochten die de Koningin maakt  in alle provincies naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag met mensen en organisaties die begaan zijn met projecten rond mentaal welzijn. Haar tocht vandaag sluit deze reeks af samen met deelnemers van Young Fenix en To Walk Again vzw. Er is onder meer een tussenstop aan de kerk van Tongerlo en het gezelschap houdt halt aan het Sporta-centrum. 

Young Fenix doorbreekt het stigma rond mentale (on)gezondheid door gratis coachingstrajecten aan te bieden aan jongeren. Daarnaast komen jongeren aan het woord in hun podcasts, waar het gaat van racisme tot het zelfbeeld en maatschappelijke druk. To Walk Again vzw biedt een specifieke expertise voor mensen met een fysieke beperking en wil hen via sport en beweging (opnieuw) maximaal laten genieten van hun eigen kunnen.