Koning en koningin bezoeken Ravago in Arendonk

woe 30 Nov 2022
Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken vandaag de provincie Antwerpen. Dat start in Arendonk bij Ravago Production. Na het bedrijfsbezoek rijden ze verder naar Zoersel waar ze Monnikenheide-Spectrum bezoeken.

Koning Filip en koningin Mathilde brengen vandaag een bedrijfsbezoek aan Ravago Production in Arendonk. Ze krijgen er een rondleiding in de fabriek die zich toelegt op plasticrecyclage, een thema dat de koning en koningin na aan het hart ligt. 

Ravago Production is op het vlak van plasticrecyclage een pionier. Stichter Raf Van Gorp ging in de jaren zestig bij de lokale boeren plasticafval ophalen om er korrels van te maken als grondstof voor nieuwe kunststofproducten. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een grote wereldspeler met vestigingen in alle continenten. Er werken wereldwijd meer dan 8000 werknemers. Het bedrijf wordt nog altijd geleid vanuit de hoofdzetel in Arendonk door de familie Roussis-Van Gorp.

In 1998 kreeg Ravago Production ook al bezoek van koning Albert II. De vorst was toen erg onder de indruk van het pionierswerk van stichter Raf Van Gorp. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV