Kempense recreatiedomeinen:"Tevreden over eerste zomermaand"

zon 31 Jul 2022
Onze recreatiedomeinen zijn erg tevreden over de eerste zomermaand. Zowel De Mosten in Hoogstraten, de Lilse Bergen als het Zilvermeer spreken van een normale tot uitzonderlijke maand juli. Ook hun campings waren zo goed als volzet. Bobbejaanland is dan weer minder tevreden: het was vaak te warm voor een pretparkbezoek.

Voor De Mosten in Hoogstraten was het de beste julimaand ooit, met 30.000 bezoekers. Over de hele zomervakantie was 2018 het beste jaar met 55.000 bezoekers. Als het verder blijft zomeren, zit dat record er wel in. 

Ook het Zilvermeer in Mol is tevreden over de eerste maand van de zomervakantie. Met zo'n 49.000 dagtoeristen scoort het domein beter dan de afgelopen 2 coronajaren en zit het bezoekerscijfer weer op het niveau van 2019. De camping was zelfs beter bezet dan voor corona. 
Ook uitstekende campingcijfers voor de Lilse Bergen, op het vlak van de dagrecreatie voor het strand spreekt de directeur dan weer van een normale maand juli met 40.000 bezoekers. 

Bobbejaanland had een mindere julimaand dan gehoopt. Cijfers geeft het pretpark niet vrij, maar de hitte en mogelijk de iets duurdere uitstap naar een pretpark heeft mensen tegengehouden.