Kempense grootouders voor het klimaat stappen van Edinburgh naar Glasgow

zon 31 okt 2021
Niet alleen de jongeren trekken weer geregeld de straat op (zoals zondagnamiddag in Brussel) om de politiek erop te wijzen dat het menens is met de klimaatopwarming. Ook de grootouders laten zich horen en die doen dat zelfs op de klimaattop in het Schotse Glasgow.

Uit volle borst voor een beter klimaat voor de kleinkinderen

De grootouders nemen het op voor hun kleinkinderen die het slachtoffer worden van de klimaatcrisis als we niet snel harde maatregelen nemen. RTV bracht een reportage over hen toen ze de trein naar Brussel namen en intussen bezorgden de grootouders ons ook beeldmateriaal venuit Schotland.

Europese grootouders samen op pad

De 4-daagse voettocht van 100 km werd goed doorstaan. Ook een groep Engelsen en Schotten en een groep Duitsers, Zweden en Zwitsers stapten op. Een aantal Duitsers waren gestart in Katowice waar de vorige klimaatconferentie doorging. Ze stappen al sinds augustus. Ze werden echter overtroffen door de
Zweden waarvan een aantal al vertrokken zijn in juli. Gisteren werd samen met de Nederlandse Grootouders voor het Klimaat en de andere deelnemers van “the climate miles” het laatste traject tot Glasgow gestapt.