KempenAIR ballonfestival komt terug naar Grobbendonk

vrij 1 Dec
Na een succesvolle eerste editie komt KempenAIR ballonfestival volgend jaar terug naar Grobbendonk. Het evenement verhuist naar de oude McCain site en vindt plaats op vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni.

In juni 2023 vond de eerste editie plaats van het KempenAIR ballonfestival en lokte 15.000 bezoekers naar Grobbendonk. 43 ballonteams tekenden present op het ballonterrein. Helaas konden de luchtballonnen door de slechte weersomstandigheden alleen op vrijdag opstijgen, maar niettemin was de eerste editie in alle opzichten een groot succes.

Evenement voor heel het gezin

De organisatoren beslisten dan ook om er een vervolg aan te breien. Op vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2024 zal de lucht boven de Kempen opnieuw gekleurd worden door luchtballonnen in alle kleuren, vormen en groottes. Er zal zelfs een indrukwekkende speciale vorm ballon overkomen uit Amerika, een luchtballon vol vriendschap. 

De luchtballonnen staan uiteraard centraal op KempenAIR, maar er is meer dan dat. Er zal weer een groot kinderdorp zijn, het grootste zomerterras van de Kempen, een podium vol artiesten, kortom drie dagen feest en entertainment met gratis toegang voor het hele gezin.

Goede doel

Dit jaar bracht het evenement 2.260 euro op voor Boven de Wolken. Voor de editie van 2024 gaat een deel van de opbrengst naar Beyond the Moon. Onder het motto ‘Elk kind verdient vakantie’ biedt deze Kempische organisatie zorgeloze vakanties aan families met kinderen die ziek zijn of een ziekte overwonnen hebben. Verder gaan ze ook aan de slag in ziekenhuizen om wachtkamers en gangen op te vrolijken met interactieve 3D-tekeningen. 

Foto: KempenAIR