Partnerartikel

Kampeertips Frankrijk

don 4 Jan
thumbnail_image001.jpg
Frankrijk is voor een groot deel van Europa hét vakantieland voor in de zomer. Vooral kamperen is populair vanwege het mooie weer in de zomer. Iets waar je in de zomers in België niet altijd vanuit kan gaan. Ben je komende zomer van plan om naar Frankrijk te gaan om te kamperen, lees dan de tips in deze blog.

Kampeerbestemming

Frankrijk is groot en heeft qua landschap veel te bieden, daarom is het ook zo populair. Kies een keer niet voor de kust maar ga voor het mooie binnenland van Frankrijk. Redelijk centraal ligt Lyon, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je kan in het gebied zeker een camping lyon frankrijk vinden die past bij wat jij belangrijk vindt in je vakantie.Het is vooral gericht op families, de campings bieden veel vermaak en de grotere campings zijn voorzien van zwemparadijzen en entertainment om de kinderen te vermaken. Het gebied rondom Lyon is ook de moeite waard, Lyon ligt op het punt waar de Rhône en Saône samenkomen, wat het omringende landschap vormgeeft. Deze rivieren zijn belangrijk voor recreatieve activiteiten zoals boottochten, vissen, en watersporten. De heuvels rond Lyon, zoals de Fourvière en Croix-Rousse, bieden een mooi uitzicht over de stad en het lyon centrum. Het omliggende gebied is bezaaid met groene, glooiende landschappen die ideaal zijn voor wandelingen, fietstochten en picknicks in de natuur.

Route

De vakantie begint al in de auto als je kiest voor een mooie route. Je navigatiesysteem zal je vooral leiden over de tolwegen, dat rijdt weliswaar lekker snel en comfortabel maar je mist hierdoor wel veel van het landschap. Het loont zeker de moeite om van tevoren een route uit te stippelen zodat ook je reis onderdeel wordt van je vakantie. Plan regelmatig een rustpauze op een mooie plek of in een authentiek Frans dorpje. Nog voordat je op de camping staat, ben je al helemaal in Franse sferen. Regel voordat je gaat alvast een overnachting met ontbijt bij een chambre d'hôtes zodat je de volgende keer weer fris en fruitig op weg kan met de volgende etappe. Check vooral het internet want er zijn veel reisblogs geschreven over de mooiste routes in Frankrijk.

Vouwwagen, tent of caravan

Het heeft allemaal zijn voor- en nadelen. Met de vouwwagen en caravan kan je alles meenemen wat je wilt maar je hebt wel een kar achter de auto waardoor je minder snel kan rijden. De tent neemt ruimte in beslag in de auto waardoor je weer selectief moet zijn in wat je kan meenemen. Het is een kwestie van smaak maar de echte kampeerders kiezen altijd voor de tent, back to basics in tentje op een slaapmatje. Zoals het hoort met niet al te veel luxe. Koken op een klein kookstelletje en met de afwas in een teiltje naar het wasgebouw. De één moet er niet aan denken terwijl de ander het juist ziet als de ultieme kampeerbeleving wat zorgt voor het vakantiegevoel. De keuze is persoonlijk maar kies je voor gemak dan is een ingerichte tent altijd nog een optie. Die zijn op alle campings te boeken, als je er maar op tijd bij bent.