Jongeman die bankkantoor kort en klein slaat krijgt 2 jaar cel

din 28 Nov
Een 21-jarige man uit Grobbendonk is veroordeeld tot 24 maanden cel voor onder meer vernielingen en weerspannigheid. De man ging eind vorig jaar compleet door het lint omdat de geldautomaat in het KBC-bankkantoor in Grobbendonk zijn bankkaart had ingeslikt.

De feiten speelden zich op 4 december vorig jaar af. De 21-jarige man wilde geld afhalen in het KBC-bankkantoor aan het Astridplein in het centrum van Grobbendonk. Maar de geldautomaat slikte zijn bankkaart in. Tot grote woede van de jongeman, die daarop het bankkantoor vernielde.

Toen de politie arriveerde, richtte de man zijn woede op de agenten. Eén van hen kreeg daarbij een trap. Hij bleek daarbij ook in het bezit van een hoeveelheid GHB.

Eerdere feiten

Een maand eerder werd de 21-jarige Grobbendonkenaar ook al betrapt tijdens een diefstal in de Delhaize van Grobbendonk. Ook daarbij was hij agressief en duwde hij een medewerker van de supermarkt tegen een kast.

In februari van dit jaar ging hij er in Vorselaar dan weer vandoor met de bankkaart van een vrouw om er later voor 53 euro aankopen mee te doen.

Foto: rechtenvrije stockfoto