Jan Bertels wil opnieuw burgemeester van Herentals worden

vrij 19 mei 2023
Vooruit Herentals schuift Jan Bertels uit Noorderwijk naar voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Hij wil opnieuw burgemeester van Herentals worden. “Het is tijd om de stilstand in Herentals te doorbreken en ervoor te zorgen dat iedereen in onze stad opnieuw vooruit kan”, zegt Bertels.

Jan Bertels is sinds 2000 actief in de gemeentepolitiek in Herentals. Hij was eerst OCMW-raadslid en werd daarna schepen. Hij werd tijdens de vorige legislatuur ook een jaar burgemeester, toen Jan Peeters plots aangaf dat hij zijn termijn niet zou uitdoen. Maar na de verkiezingen van 2018 belandde Vooruit in de oppositie. Jan Bertels nam zijn oppositierol heel ernstig en werd de voornaamste criticus van het huidige stadsbestuur. Daarom doet hij volgt jaar opnieuw een gooi naar de sjerp.

Hij wil het roer volledig omgooien. “Een stad besturen, doe je tussen en vooral samen met mensen. Je luistert écht naar hun zorgen, van jong tot oud. En dat moet je op straat, in hun buurt of bij de mensen thuis. Pas door écht met die zorgen en bekommernissen aan de slag te gaan, kun je samen vooruit. Dat is de voorbije jaren veel te weinig gebeurd.”

Foto: archiefbeeld