Jaagpad tussen spoorwegbrug en de Herenthoutseweg afgesloten tot eind 2024

vrij 9 Dec 2022
Het jaagpad langs het Albertkanaal in Herentals is van maandag tot eind 2024 gesloten tussen tussen De Beukelaer-Pareinlaan en de Herenthoutseweg. De Vlaamse Waterweg nv start er met de voorbereiding voor de montage van de nieuwe stalen brug. De vernieuwde Beukelaer-Pareinlaan gaat 16 december wel open voor alle verkeer.

Tot het einde van de werken (eind 2024) is er geen fietsverkeer mogelijk over het jaagpad tussen de spoorwegbrug en de Herenthoutseweg. De Vlaamse Waterweg nv start met de voorbereiding voor de montage van de stalen brug. Het jaagpad maakt tot het einde van de werken deel uit van de werkzone.

Omleidingen voor fietsers

Voor fietsers zijn er deze hele periode twee omleidingen. Wie op de noordelijke rechteroever wil blijven fietsen, doet dat via De Beukelaer-Pareinlaan, Lierseweg en Ringlaan. Wie naar de zuidelijke linkeroever wil, kan dat doen via de brug van de Lierseweg. Om fietsers veilig De Beukelaer-Pareinlaan te laten oversteken naar de Lierseweg, komt er een tijdelijke fietsoversteekplaats ten westen van de nieuwe spoortunnel.

Beukelaer-Pareinlaan weer open

Vanaf 16 december kan alle verkeer de vernieuwde De Beukelaer-Pareinlaan opnieuw gebruiken. De Vlaamse Waterweg nv voert er nog enkele afrondende werken uit. Om de vernieuwde De Beukelaer-Pareinlaan aan te kunnen sluiten op de Lierseweg is er geen verkeer mogelijk vanaf vanavond 22.30 uur tot en met maandagmorgen 4 uur. Voor fietsers en voetgangers is een veilige doorgang via de parallelweg van De Beukelaer-Pareinlaan. Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de Ekelstraat, Vossenberg en de Koeterstraat. 

Foto: Archief RTV