Inwoners mogen zelf beslissen over invulling groene ontmoetingsplaatsen

vrij 3 Nov
Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft negen locaties geselecteerd die ze wil omtoveren tot nieuwe, groene ontmoetingsplaatsen. De bewoners mogen zelf mee beslissen over de invulling tijdens participatieavonden.

In de zomer kreeg het gemeentebestuur van de Provincie Antwerpen een subsidie van ruim 44.000 euro voor het project 'Katelijns Kiemzaad'. Hiermee wil de gemeente groene plekken creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en mooie momenten en contacten kunnen kiemen.

Negen locaties

Na een oproep naar de inwoners om mogelijke locaties voor te stellen, kreeg de gemeente meer dan 50 voorstellen binnen. Op basis van de praktische mogelijkheden en een optimale spreiding, heeft het gemeentebestuur nu negen mogelijke locaties geselecteerd: ’t Pleintje en de Bruultjeshoek, naast de petanquebanen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, de groene long rondom basisschool GLOC en de groene strook aan parking KFC Katelijne in het Centrum, ingang Pasbrugbos, Maanhoevebad: strook aan de Wilgestraat en Meidoornstraat, aan doorsteek naar basisschool Dijkstein in Pasbrug-Nieuwendijk, hoek Clemenceaustraat/Schouwvelden en candelpad langs de hondenweide én groene strook aan de Kanadastraat in Elzestraat. 

Nu de locaties bekend zijn, kan er nagedacht worden over de invulling van deze ontmoetingsplekjes. Per kern is er een participatieavond waar iedereen hierover mee kan nadenken. Deze starten om 19.30 uur en vinden plaats in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: maandag 13 november (refter WAVO Vinkenhof), Centrum: donderdag 16 november (refter GLOC), Pasbrug-Nieuwendijk: maandag 20 november (refter Dijkstein) en Elzestraat: donderdag 23 november (refter Octopus).

Foto: gemeente Sint-Katelijne-Waver