Interactieve voorstellingen leren Berlaarse scholieren omgaan met sociale media en verkeersveiligheid

vrij 29 Sep
Met de interactieve schoolvoorstelling ‘Respect4you’ over het gebruik van sociale media en de verkeersvoorstelling ‘Een fractie van een seconde’ organiseren het Heilig Hart van Maria en het lokaal bestuur van Berlaar enkele actuele infosessies voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Op die manier krijgen ze de nodige handvaten aangereikt om zich ook buiten de schooluren op een veilige manier te kunnen ontwikkelen.

“De voorstellingen kaderen in het Flankerend Onderwijsbeleid van het lokaal bestuur”, verduidelijkt schepen van Onderwijs Suzy Put. “Daarmee maken we middelen vrij om onderwijsondersteunende initiatieven mogelijk te maken." 

De leerlingen van de bovenbouw van het Heilig Hart van Maria werken rond verkeersveiligheid. Om het belang hiervan te benadrukken, fietsten ze vanmiddag naar Heist-op-den-Berg. Daar kregen ze in CC Zwanenberg de voorstelling ‘Een fractie van een seconde’ voorgeschoteld. Daarin spelen een voormalig verpleegkundige en een verkeersslachtoffer in op het belang van verkeersveiligheid.

Respect4you

Voor de leerlingen van de middenschool is er op 4 oktober een interactieve sessie over het gebruik van sociale media. Vaak kunnen jongere leerlingen de impact van hun daden nog niet correct inschatten. De voorstelling ‘Respect4you’ heeft het daarom over (zelf)respect en sociale weerbaarheid tegen de achtergrond van sociale media.

De voorstellingen en de organisatie worden mogelijk gemaakt met budget van het lokaal bestuur via het Flankerend Onderwijsbeleid. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV