Ieder jaar wordt in het Italiaanse Zuid Tirol op 1540 meter in de besneeuwde bergen een barbecue wedstrijd georganiseerd. Dit jaar was het echt extreem weer want in 2 dagen tijd was er 80 cm sneeuw gevallen en waren zelfs te toegangswegen en Brennerpas afgesloten.
Met temperaturen van 15 graden onder nul, bijna een meter sneeuw moesten 25 Internationale teams 4 gerechten klaarmaken op hun houtskool bbq's.De teams kwamen uit heel Europa en zelfs uit de Verenigde Staten.
De opdracht was Brisket, Pulled Pork, Kip en Ribben bereiden, 4 verplichte onderdelen.
Na een spannende puntentelling bleek BBQ+ uit Mol (9-voudige Belgisch Kampioen en Europees Kampioen 2018) de meeste punten te hebben. Chef Mano Zaal was natuurlijk zeer tevreden over deze uitslag. Om in deze extreme omstandigheden goede gerechten voor een professionele jury te bereiden, vraagt veel discipline en goede beheersing van je barbecues. Dit gecombineerd met het juiste smaakprofiel en presentatie bleek doorslaggevend voor de jury.