Hotelschool Turnhout verovert zilveren medaille in finale van Escoffier-wedstrijd

hotelschool Tunrhout in de prijzen
© Facebook

Hotelschool Turnhout heeft tijdens de prestigieuze wedstrijd “Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux” op Horeca Expo in Gent een knappe prestatie neergezet en wist een zilveren medaille te veroveren.

Als één van de vijf geselecteerde finalisten wist het team, bestaande uit chef Cis Versmissen en commis Ilias Beheyd, onder begeleiding van leerkracht Stijn Baselmans, zich te onderscheiden. Hun inspanningen werden beloond met een welverdiende zilveren medaille.

Tijdens de finale kregen de jonge chefs de opdracht een hoofdgerecht te creëren met de verplichte ingrediënten haas Harlekijn, witloof en spruiten, gevolgd door een dessert rond peer, amandel en karamel. Met verfijnde smaakcombinaties, sterke technieken en een knappe presentatie brachten de leerlingen van Hotelschool Turnhout een menu dat de jury duidelijk wist te overtuigen.

Peter Goossens en Vicky Geunes in jury

De jury stond onder leiding van Peter Goossens, bijgestaan door Vicky Geunes van restaurant ’t Zilte. Beide topchefs prezen het team om hun frisse smaken, de doordachte structuur van de borden en de variatie aan texturen. Vooral het hoofdgerecht kreeg opvallend veel lof voor zijn precisie en harmonie.

De zilveren medaille is een mooie erkenning voor al het harde werk, de creativiteit en het talent van Cis en Ilias, en bevestigt opnieuw de sterke reputatie van Hotelschool Turnhout op het vlak van culinair vakmanschap.