Feestweekend in De Vleeshalle in Mechelen: "Concept uitbreiden naar andere steden"

zon 21 Apr
© RTV

In De Vleeshalle in Mechelen was het dit weekend al feest wat de klok sloeg. Het horecacomplex, dat doet denken aan de overdekte mercado's in Spaanse grootsteden, vierde zijn vijfde verjaardag. En dat deden ze stijl, met bubbels, bierdegustaties en een creatieve markt voor vrouwen. Met al meer dan één miljoen bezoekers op de teller blijken de zogeheten smaak- en gangmakers in de historische markthal een schot in de roos.

In de 19de eeuw deed De Vleeshalle dienst als slagersmarkt, vandaag verenigt ze veertien smaak- en zeven gangmakers, wat staat voor restaurants, een centrale bar en bijzondere initiatieven, zoals een waxbar en tattooshop. Binnen de muren van de hal staat alles in het teken van de beleving.

Op vijf jaar tijd lokte De Vleeshalle meer dan één miljoen bezoekers naar de Huidevettersstraat. Ook nu is het weer lang aanschuiven voor wie dorst of honger heeft.

De Vleeshalle uitbreiden is onmogelijk, het concept in andere steden kopiëren kan wel. Uitbater Kevin Goos is dat ook van plan, maar op welke andere centrumstad hij zijn pijlen gericht heeft, wil hij voorlopig nog niet kwijt.