Bonheiden zoekt nieuw streekproduct: opvolger van Bonheids Bruiserke

don 2 mei
© Gemeente Bonheiden

De gemeente Bonheiden gaat op zoek naar een nieuw streekproduct. Het moet een opvolger worden van het 'Bonheids Bruiserke'. Uit al de kandidaten zijn vijf genomineerden geselecteerd daaruit mogen alle inwoners hun favoriet kiezen.

In 2014 werd het 'Bonheids Bruiserke' van bakkerij/chocolatierie Van Bellinghen verkozen tot eerste streekproduct van Bonheiden. Nu, tien jaar later, gaat de gemeente op zoek naar een opvolger. Kandidaten kregen eerder al de kans om hun creatie in de sturen. Hieruit werden vijf genomineerden geselecteerd. Zij krijgen tot en met 31 mei de kans om de inwoners van Bonheiden en Rijmenam te overtuigen van hun creatie.

Extra aandacht

Bij deze tweede editie wordt voor het eerst ook een gouden, zilveren en bronzen label uitgereikt. "Dankzij de inbreng van deze labels willen we de uiteindelijke top 3 ook na de wedstrijd nog de nodige aandacht geven die ze verdienen. Zij kunnen het verworven label dan meenemen in hun communicatie en op hun verpakking zetten als leuke extra," zegt schepen Bart Vanmarcke.

Alle inwoners van Bonheiden en Rijmenam kunnen t.e.m. 31 mei hun mee stemmen voor hun favoriete creatie. Dat kan op het participatieplatform '2820vraagt'. Hierop staat ook het verhaal achter de producten. De uiteindelijke winnaar wordt op maandag 17 juni officieel voorgesteld.