HYC Girls winnen met nationale ploeg brons op WK ijshockey

vrij 19 Jan
meisjes_hyc_winnen_brons_-_foto_facebook_hyc.jpg
4 speelsters van de Herentalse ijshockeyclub HYC hebben een MVP-award gekregen op het WK IJshockey U18 Women Div2b in het Bulgaarse Sofia. En ook de Goalie van het Tornooi-award ging naar een HYC-meisje. De Belgische ploeg, met ook een sterke delegatie uit Mechelen, bracht ook een bronzen medaille mee naar huis.

Vorige week namen 8 HYC Girls deel aan het WK IJshockey voor U18 Dames divisie 2b in Sofia. Naast het dynamische team voegden head coach Tim Vos en equipment manager Danny Reynders zich bij de gelederen, waardoor HYC sterk  vertegenwoordigd was op dit WK. 

Na een intense openingswedstrijd wonnen ze uiteindelijk met 1-0 tegen gastland Bulgarije. Tegen IJsland verliep het moeilijker en gingen het 1-0 onderuit. In de derde wedstrijd stonden de Belgische dames tegenover Zuid-Afrika, dat voor het eerst deelnam aan het WK. Het werd al snel duidelijk dat zij niet opgewassen waren tegen het Belgische team dat met een overtuigende 13-0 de overwinning binnen haalde.

Bron ondanks dubbele winst

Daarna volgden nog 2 zware wedstrijden, waarbij alles mogelijk leek, variërend van geen medaille tot goud, maar dan moesten zowel België als Bulgarije hun beide wedstrijden winnen. België stond zijn mannetje tegen zowel Nieuw-Zeeland als Mexico, maar Bulgarije verloor zijn beide wedstrijden. Hierdoor haalde Nieuw-Zeeland goud binnen en moest België genoegen nemen met een bronzen medaille. Maar dat maakte de feestvreugde Niet minder. 

Maar dat was niet het enige wat de HYC Girls mee naar huis namen. 4 van de 5 MVP-awards werden toegekend aan de getalenteerde HYC meisjes Anouk Belmans, Lois Miller, Jirne Wagemans en Camille Sommerschuh.

Foto: Facebook HYC