Hulpverleners en figuranten oefenen rampscenario in woonzorgcentrum Rijmenam

din 30 mei 2023
Aan woonzorgcentrum Zonneweelde in het centrum van Rijmenam vond er vandaag een grote rampoefening plaats. Alle hulpdiensten namen hieraan deel, samen met tientallen figuranten. Om alles zo realistisch mogelijk werden er straten afgesloten voor het verkeer.

De hulpdiensten deden hun werk doen alsof het om een reëel incident gaat. Brandweer, politie, verpleegkundigen en dokters,... Ze waren vanochtend massaal aanwezig in woonzorgcentrum Zonneweelde langs de Lange Dreef in Rijmenam. Het rampscenario omvat in eerste instantie een brand in de keldergarage waardoor een stuk van bovenliggend gebouw moest geëvacueerd worden. Tijdens die evacuatie is in een ander gebouw brand ontstaan en bijkomend is er in een derde gebouw een bewoner die een hartstilstand heeft gedaan en gereanimeerd moet worden.

Gelukkig was er niets ergs aan de hand, het rusthuis organiseerde in samenwerking met de gemeente en alle hulpdiensten de grote rampenoefening. Inclusief brand in de garage, evacuatie van de bewoners en de oprichting van een crisiscel.

Foto's: RTV