Partnerartikel

Huishoudens in de regio voeren klussen in huis vaker zelf uit

zat 8 Jun

Een groeiend aantal Belgische huishoudens kiest voor het zelfstandig uitvoeren van klussen in en rondom hun woning. Zo wordt het voorjaar vaak gebruikt voor het opknappen van de tuin, waarbij niet langer een hovenier wordt ingeschakeld bij het realiseren van een nieuwe plantenbak. Of denk aan het terras, dat relatief makkelijk zelf kan worden aangelegd met de hulpmiddelen die hier tegenwoordig voor worden aangeboden door verschillende partijen.

In huis is onder meer het zelfstandig aanleggen van een nieuwe vloer het overwegen waard, wanneer je huidige vloerbedekking slijt. Kies je voor een tegelvloer? Bestel dan naast tegels bijpassende tegelprofielen om verzekerd te zijn van een nette afwerking. In dit artikel lees je meer over het zelfstandig uitvoeren van dergelijke klussen.

Voordelen van zelf klussen in en rondom je huis

De keuze om een klus zelfstandig uit te voeren biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je hiermee veel geld kunt besparen. Zo wordt er geen marge gerekend over het materiaal dat bij de klus benodigd is en betaal je niet voor de ingehuurde vakmensen. Daarnaast is klussen gezond! Zowel fysiek, als mentaal!

Het steeds weer afronden van een klus geeft een positieve boost. Belangrijk hierbij is dat een klus in een of twee dagen te realiseren is. Duurt een klus mogelijk langer? Knip deze in dat geval op in kleinere deelprojecten.

Wanneer je buiten aan de slag gaat met tegeldragers en terrasdragers absorbeer je zonlicht. Zonlicht zet het lichaam aan tot de productie van vitamine D. Deze stof heb je nodig om jezelf te verzekeren van een goed functionerend immuunsysteem. Het helpt je de kans op ziekte te verkleinen.

Online veel informatie te vinden over de uitvoering van klussen

Dat zelf klussen populairder wordt, hangt niet alleen samen met de fysieke- en mentale voordelen die het je oplevert. Denk ook aan het feit dat het uitvoeren van klussen steeds makkelijker wordt. Op het internet vind je complete stappenplannen, maar ook korte video’s waarin men uitlegt hoe een bepaalde klus kan worden uitgevoerd.

In veel gevallen wordt hierbij zelfs genoemd welke materialen en hulpmiddelen je hierbij nodig hebt. Zo is het uitvoeren van klussen ook mogelijk, wanneer je hier nog maar weinig of helemaal geen ervaring mee hebt. Zie je op tegen het uitvoeren van onderdelen van een klus? Besteed die onderdelen in dat geval uit aan een specialist. Zo bespaar je alsnog en blijft het klussen leuk!