Honderden mensen griezelen op Halloween-buurtfeest

din 1 Nov 2022
31 oktober gisteren, en dat betekent dat het Halloween was. Op heel wat plaatsen werd dat gevierd, door kinderen die aanbellen en dan getrakteerd worden op snoep. In Heist-op-den-Berg bijvoorbeeld. Daar is het Halloweenfeest in sommige straten al een echte traditie aan het worden. Honderden kinderen en hun ouders liepen daar door de straten. De ene nog akeliger verkleed dan de andere.

Wie gisteravond door de Oude Kattenstraat in Heist-op-den-Berg wandelt, lijkt wel in een horrorfilm te zitten. Zowat iedereen is verkleed. In een griezelig personage, zoals dat hoort op Halloween. 20 jaar geleden had nog bijna niemand gehoord van Halloween, maar tegenwoordig wordt de Engels-Ierse traditie ook bij ons stevig gevierd. 

De volwassenen hebben hun best gedaan om er zo griezelig mogelijk uit te zien. Maar het is toch vooral de jeugd die alles uit de kast heeft gedaald. Kinderen en tieners zijn opgegroeid met de Halloweentraditie en er zijn tegenwoordig dan ook ontelbare spullen te koop die mensen kunnen omtoveren tot een akelig monster. Nu mogen alle spullen weer in de kast. Tot volgend jaar. Op All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen.