Hilde Schueremans geeft fakkel na 17 jaar door aan Lola Vanderweyen

maa 11 Sep
Hilde Schueremans, schepen van sociale zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (voordien voorzitter van het OCMW), zal in januari 2024 haar mandaat overdragen aan CD&V partijgenote Lola Vanderweyen. Zij is geboren en getogen in Bonheiden-Rijmenam en zet zich intussen 10 jaar actief in voor CD&V.

Na 17 jaar ononderbroken timmeren aan het sociaal beleid van de gemeente, is het nu tijd om haar accenten te verleggen naar gezin en vrije tijd. Ze zegt echter de gemeentepolitiek en meer bepaald de plaatselijke werking van CD&V niet vaarwel maar zal deze actief blijven steunen, ook tijdens de verkiezingscampagne van 2024.

Het sociaal engagement zit bij Lola Vanderweyen in het bloed. Ze was leidster bij de scouts, maakte deel uit van de jeugdraad en is vandaag werkzaam als zelfstandig logopediste in Bonheiden.“Ik kijk er naar uit om het huis van het kind verder uit te bouwen. Zelf ben ik ondersteunend pleegouder en weet ik hoe belangrijk het is om voldoende vangnet te creëren. In het ziekenhuis werk ik dagdagelijks met mensen met dementie en een psychische kwetsbaarheid. Ook hier moeten we als gemeente ons steentje in kunnen bijdragen en ondersteunen waar mogelijk. Hilde stampte de voorbije jaren heel wat fantastische initiatieven uit de grond. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik dit werk mag verderzetten.”

Foto: CD&V Bonheiden