Hardleerse bestuurders onder invloed van drugs tegen de lamp

maa 28 Nov 2022
Lokale politie Mechelen-Willebroek hield opnieuw alcoholcontroles en controles op drugs in verkeer. Die werden uitgevoerd in het kader van de BOB-wintercampagne die dit weekend gestart is. Tien bestuurders konden onmiddellijk hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Opvallend liefst 8 onder hen reden onder invloed van drugs rond. Voor sommigen was het niet de eerste keer dat ze betrapt werden.

Onder invloed

Eén bestuurder reed onder invloed van cocaïne. Betrokkene erkende spontaan dat hij een paar dagen geleden maar liefst 8 lijntjes coke had gesnoven op 1 nacht… Bovendien had hij maar een voorlopig rijbewijs  op zak wat betekent dat hij tijdens een weekendnacht niet mag autorijden. Hij reed zonder begeleider en er was geen “L”-teken aangebracht aan de achterruit. 

Nog een andere bestuurder testte ook positief voor het gebruik van cannabis. Maar ook hij is een beginnend bestuurder en bovendien was het niet de eerste keer dat hij tegen de lamp liep. In juni van dit jaar werd hij al eens geverbaliseerd wegens drugs in verkeer.

Hardleers 

Ook een derde bestuurder moest de les worden gespeld. Hij was onder invloed van cannabis en had geen rijbewijs op zak. Hij verklaarde dat zijn rijbewijs nog maar net 15 dagen ingetrokken was geweest. Dat rijverbod eindigde amper een week geleden maar hij was zijn rijbewijs nog niet gaan ophalen… Betrokkene is ook wel erg hardleers want begin vorig jaar en in februari van dit jaar werd hij al eens betrapt op drugsgebruik achter het stuur. De auto die hij bestuurde, niet eens zijn eigen voertuig, moest hij achterlaten. 

Een 4de bestuurder reed onder invloed van cocaïne. Hij had eveneens 0,6 gram promille alcohol in zijn bloed.  

Nog een andere bestuurder testte positief op het gebruik van cocaïne. Ook deze bestuurder werd opnieuw betrapt. Eind juni werd hij ook al geverbaliseerd wegens strafbare alcoholopname en sturen. Hij is ook nog maar een beginnend bestuurder. Betrokkene is nog maar sinds een jaar houder van zijn rijbewijs categorie B. 

Drie chauffeurs hadden cannabis gebruikt. En ten slotte hadden twee bestuurders nog te veel gedronken. Zij bleken 2,2 en 1,7 gram promille alcohol in hun bloed te hebben.