Grootscheepse controle op drugs en drugsgeweld

zat 15 Apr 2023
Gisteravond heeft de politie in Mechelen honderden auto's gecontroleerd in de strijd tegen de drugsproblematiek maar zeker ook het drugsgeweld. In Mechelen waren er de voorbije weken verschillende incidenten die zeker of vermoedelijk gelinkt zijn aan drugsbendes en dat verhoogt het onveiligheidsgevoel in de stad.

Minister woont controles bij

Ook burgemeester Alexander Vandersmissen was aanwezig net als minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden. De federale regering heeft een actieplan gemaakt tegen het drugsgeweld onder leiding van een nationaal drugscommissaris die alle acties op het terrein moet coördineren. Dat gebeurde na de vele incidenten in Antwerpen maar dat geldt natuurlijk ook voor Mechelen.

Federaal en lokaal samen

De lokale en federale agenten waren herkenbaar opgesteld maar er stonden ook anonieme voertuigen op de in- en uitvalswegen rond de stad. 33 mensen uit 21 auto's werden aan een grondig onderzoek onderworpen. 2 mensen stonden internationaal geseind en werden dus al gezocht door de politie. Anderen waren gekend bij de politie voor eerdere feiten.

Iemand had bijna 3000 euro cash in zijn auto liggen en hing daar een onsamenhangend verhaal over op. Hij kreeg een PV voor witwassen en het geld werd inbeslaggenomen.

 

Foto's: RTV