Partnerartikel

Gietvloeren steeds populairder voor woningen

don 11 Apr

Gietvloeren steeds populairder voor woningen

Gietvloeren worden steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Waar we tot jaren geleden de gietvloer vaak geassocieerd werd met bedrijfshallen en magazijnen, is dit anno 2024 natuurlijk allang niet meer het geval. Deze vloeren worden van een vloeibare substantie gemaakt en als het ware laag voor laag vanaf de ondervloer opgebouwd.

Dit heeft als voordeel dat de vloer niet alleen strak, maar ook naadloos is, wat niet alleen zorgt voor een moderne strakke vloer, maar ook zorgt dat er veel minder onderhoud nodig is. Omdat er daarnaast nog veel meer voordelen zijn, waar we vaak helemaal geen weet van hebben, vertellen we je graag welke voordelen er zij waarom steeds meer mensen de keuze maken voor een gietvloer.

Goede isolatie

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, dus ook het isoleren van de woning. Dit is dan ook direct één van de belangrijkste voordelen van een gietvloer. Door de naadloze structuur sluit de vloer perfect aan op de ondervloer en worden koude luchtstromen geëlimineerd. Dit resulteert in een betere warmte isolatie, waardoor je energie kunt besparen en je huis comfortabeler wordt.

Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je niet alleen bespaart op de kosten, maar je huis ook vele malen comfortabeler is. Doordat de ruimte gelijkmatig opwarmt, is het veel prettiger, dan wanneer je één of meerdere radiatoren in huis hebt, waarbij de lucht op één plek wordt verwarmd en deze vervolgens zijn weg door de woning moet zien te vinden.

Ideaal met vloerverwarming

Door de uitstekende isolerende eigenschappen is een gietvloer een ideale combinatie met vloerverwarming. De vloer zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en langdurig behouden blijft. Dit maakt het niet alleen aangenaam om op blote voeten te lopen, maar draagt ook bij aan een efficiënte verwarming van je huis. Nu is het wel zo dat deze combinatie vaak in vrijwel alle gevallen wel wordt toegepast, mits ook de CV ketel hier geschikt voor is.

Vloerverwarming werkt namelijk anders dan radiatoren, waardoor het kan zijn dat je ook een nieuwe CV ketel nodig hebt. Omdat deze kosten vaak aardig kunnen oplopen, zijn er ook mensen die ervoor kiezen de verwarming te laten voor wat het is. Als je het ons vraagt is dit niet verstandig en kun je beter nog even doorsparen zodat je ook de mogelijkheid hebt om dit gedeelte direct aan te pakken.

Onderhoudsvriendelijk doordat het naadloos is

Wat is er nu fijner dan een vloer die weinig tot geen onderhoud nodig heeft? Helemaal onderhoudsvrij is het natuurlijk nooit, maar wel scheelt het je een aantal keren stofzuigen in de week. Doordat een gietvloer naadloos is, kan vuil zich niet ophopen, zoals dit in de naden van een houten vloer bijvoorbeeld wel kan.

Dit heeft als voordeel dat je vloer met veel minder inspanning mooi te houden is, wat ook zorgt voor een langere levensduur. Natuurlijk kan het voorkomen dat de vloer op bepaalde plekken wat dof wordt, maar dan is het een kwestie van polijsten en voorzien van een nieuwe coating en je vloer ziet er weer als nieuw uit.