Vorselaar geeft startschot van actie 'Gezond begint in je mond'

woe 20 Mar
© RTV

In Vorselaar staat vandaag alles in het teken van een goede mondhygiëne. Want Gezond begint in je mond! Is het thema van de nationale dag voor de mondgezondheid. Er waren acties aan de schoolpoorten, in het lokaal dienstencentrum en ook aan het gezondheidshuis.

Vorselaar zet vandaag de noodzaak van een gezonde mond in de kijker. Daarvoor zijn meerdere redenen.

Vorselaar is één van de gemeenten die in Vlaanderen mee de kar trekken van meer gezondheidspreventie. De Huisartsenpraktijk PIOEN is één van de zes eerste pilootprojecten in Vlaanderen dat model staat voor een nieuw organisatiemodel in de gezondheidszorg. Ook daar is meer preventie een essentiële insteek. PIOEN zette het thema ook mee op de agenda bij de partners van de eerstelijnszone, Herentals aan Z en het ziekenhuis van Herentals. En ook daar wordt tandzorg één van de vier krachtlijnen. Tenslotte werkt Vorselaar nauw samen met Gezonde Mond (het Vlaams Instituut voor Mondgezondheid). In Vorselaar is immers een grote acute nood aan tandzorg.

Vanmiddag waren er o.a. poetsmomenten aan de schoolpoorten in Vorselaar om het belang van een goede mondhygiëne nog eens extra te benadrukken Ook de rest van het jaar zal er in Vorselaar veel aandacht zijn voor de mondgezondheid met o.a. activiteiten rond mondzorg op de jaarmarkt van 15 juni en eind juni en in september komt er een gratis controlemoment.

Al deze activiteiten worden ondersteund door studenten van de faculteit tandheelkunde van de UGent en van studenten mondhygiënisten van de Artevelde hogeschool en UCCL.