H. Hartziekenhuis Mol krijgt 40 miljoen subsidie voor (ver)nieuwbouw

vrij 19 Apr
© H. Hartziekenhuis Mol

De Vlaamse regering trekt 40 miljoen euro subsidies uit voor het H. Hartziekenhuis in Mol. Met het geld kan het ziekenhuis investeren in de vervanging van een aantal oude gebouwen.

Vooral het zogenaamde ‘wisselpaviljoen’, een tijdelijke constructie uit 1997 aan de Heldenstraat, is dringend aan vervanging toe. In dat gebouw zijn naast een dagziekenhuis ook de dienst psychologie, de obesitaskliniek en de raadpleging pediatrie voorzien, samen met de HR-afdeling. Deze afdelingen zullen worden ondergebracht in een volledig nieuw gebouw.

Fusieziekenhuis

Intussen werkt het ziekenhuis wel verder aan de plannen voor een nieuw groot fusieziekenhuis, samen met Geel. Maar deze investering was nodig, zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. "Het zorgstrategisch plan van het Ziekenhuisnetwerk Kempen voorziet dat de ziekenhuizen in Mol en in Geel op middellange termijn één nieuwe locatie krijgen voor een gezamenlijk nieuwbouwproject. In afwachting dient het ziekenhuis van Mol in duurzame aanpassingen te voorzien om een reeks precaire toestanden de wereld uit te helpen. Die plannen voor een duurzame nieuwbouw zijn nu concreet. Vanuit Vlaanderen geven we financiële steun voor de realisatie van dergelijke belangrijke projecten, die de patiënten en het personeel ten goede komen.”

In afwachting dient het ziekenhuis van Mol in duurzame aanpassingen te voorzien om een reeks precaire toestanden de wereld uit te helpen.

- Vlaams minister Crevits

Omdat het nieuwe ziekenhuis, langs de ring in Geel, er ten vroegste in 2040 zal staan, is het nodig dat beide ziekenhuizen blijven investeren in hun huidige gebouwen. De nieuwe gebouwen kunnen dan later nog dienst doen als plaatselijk zorgcentrum.

Beste informatie voor patiënten

Het H. Hartziekenhuis van Mol viel deze week ook nog in de prijzen. Het werd verkozen tot het beste ziekenhuis van Vlaanderen wat informatieverstrekking voor patiënten betreft.

Het was het Vlaams Patiëntenplatform dat het ziekenhuis beloonde voor zijn open en duidelijke communicatie naar patiënten toe. Het Vlaams Patiëntenplatform is een organisatie die opkomt voor de belangen van patiënten in Vlaanderen.