Gestolen gsm al gevonden voor aangifte van diefstal

zat 3 Feb
telefoon_gsm_9.jpg
De politie van de zone Rivierenland heeft afgelopen een diefstal opgelost nog voor die was aangegeven. Dat gebeurde nadat een agent twee verdachte mannen had opgepakt in de buurt van het station van Mechelen.

De mannen gedroegen zich nerveus toen ze de politieman in uniform zien. Bij controle gaven de twee mannen van Algerijnse afkomst van 28 en 20 jaar een onsamenhangend verhaal. Ze hadden een aanzienlijke geldsom, vier gsm's en een rugzak met een lege handtas en een bivakmuts in hun bezit. Het duo was illegaal in ons land en werd overgebracht naar het commissariaat. 

Korte tijd later meldde zich in het commissariaat een man van wie de gsm gestolen werd op de trein van Brussel naar Vilvoorde. Het GPS-systeem van zijn gsm gaf aan dat het toestel zich al in het politiecommissariaat in Mechelen zou bevinden. Eén van de vier gsm's die de verdachten bij zich hadden, bleek van de man te zijn. 

Uit verder onderzoek bleek dat de verdachten ook in aanmerking kwamen voor de diefstal van een handtas uit een auto in Mechelen de dag ervoor. Eén van de verdachten was al gekend bij politie en parket. Beiden werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. 

 

Foto: archiefbeeld