Gemeenteraad in Mechelen loopt mis: oppositie stapt op na technisch probleem

din 26 Sep
Maandagavond is de gemeenteraad in Mechelen bijzonder chaotisch verlopen. Door kinderziektes werkte de nieuwe geluidsinstallatie niet zoals het hoorde. Uiteindelijk stapte de voltallige oppositie zelfs op, na onenigheid met het stadsbestuur over hoe het nu verder moest.

Dat er problemen zijn met een nieuwe installatie, daarvoor konden de oppositieraadsleden nog begrip opbrengen. Maar ze vonden wel dat het actualiteitsdebat dan zeker moest verplaatst worden, omdat de mensen in de raadszaal en thuis via de live-stream dat debat niet echt konden volgen. Vooral omdat het debat over De Vesten zou gaan, wat alle Mechelaars wel bezighoudt. 

Maar de meerderheid ging niet op de vraag van de oppositie in. Daarop stapte de oppositie dan maar op. De meerderheid werkte dan maar alleen de rest van de agenda van de gemeenteraad af. De oppositie bekijkt nu of ze tegen deze gang van zaken protest kan indienen.

 Zie hier een gesprek met Marc Hendrickx, fractieleider van N-VA, de grootste oppositiepartij in Mechelen: Gemeenteraad in Mechelen loopt in de soep