Geen zomerbars met luide muziek in Herentals

maa 13 Feb 2023
Er komen geen zomerbars met luide muziek meer in Herentals vanaf dit jaar. Dat heeft het stadsbestuur beslist. De zomerbars zorgden voor te veel overlast. Door de klachten moest de politie te vaak ingrijpen. En die manschappen wil de stad liever voor andere situaties optrommelen deze zomer.

Dit betekent meteen ook geen feest meer bij zomerbar Bloom in Herentals deze zomer. In een telefoongesprek zegt de uitbater respect te hebben voor deze beslissing, maar dat vooral de teleurstelling overheerst. Het schepencollege verdedigt zijn beslissing.Het geluidsoverlast zorgde voor heel wat klachten bij de politie afgelopen zomer. De buurtbewoners hadden elk weekend last van de luide muziek. Bar Bloom begrijpt die frustratie. De klachten waren een grote drijfveer voor de beslissing van het stadsbestuur.

De Geluidsdempers, een actiegroep die het geluidsoverlast in de buurt aanvechten, kunnen opgelucht ademhalen. Zij voerden afgelopen zomer protest tegen alle overlast. Toen was het tevergeefs, maar nu krijgen ze toch hun gelijk.

Foto's: archief