Geen Vlaamse ‘Moedige Veldrijder’ meer

vrij 15 Sep
Er komt dit jaar geen Vlaams regelmatigheidscriterium meer in het veldrijden. De Flanders CX Challenge werd enkele jaren geleden door Cycling Vlaanderen in het leven geroepen. Het was de samenvoeging van de Moedige Veldrijder bij ons en de Vlaamse Cyclocrosscup in Oost- en West-Vlaanderen.

Bedoeling van de Flanders CX Challenge was om renners overal in Vlaanderen parcoursen aan te bieden waar ze aan de slag konden, maar de meeste renners bleven toch in eigen streek crossen. Omdat het regelmatigheidscriterium zijn doel voorbij schiet, wordt het nu niet meer georganiseerd, zegt Massimo Van Lancker van Cycling Vlaanderen. Dat gebruikt het budget liever voor het ondersteunen van de organisatoren.

Moedige veldrijder

De CX Challenge ontstond uit de schoot van de Moedige Veldrijder, een criterium voor de zogenaamde B-crossen in vooral onze provincie, Limburg en Luik. Met meer dan 20 manches per seizoen én veel deelnemers, zowel bij de seniors als bij de jeugd, was het jarenlang een bloeiend regelmatigheidscriterium. De veldritten van onder meer Kessel, Herenthout, Rijkevorsel, Lichtaart en Vorselaar zijn nu gewone losse veldritten.  

Foto: archief RTV