"Geen plek voor amokmakers": toegangsverbod fuifzaal Mechelen wordt uitgebreid

din 24 Jan 2023
Al wie een toegangsverbod heeft gekregen voor De Loods in Mechelen moet nu ook wegblijven uit de buurt van de fuifzaal aan het Douaneplein. Daarmee wil Mechels burgemeester Alexander Vandermissen een halt toeroepen aan recente meldingen van intimidatie en agressie in de omgeving van de fuifzaal.

Wie het huishoudelijk reglement van De Loods overtreedt, riskeert er al langer een toegangsverbod. Dat wordt sinds 2017 gecontroleerd via een ID-scan. Jongeren die het te bont maakten, krijgen een digitale rode kaart en geen toegang tot de evenementenhal voor een periode van zes maanden.

In 2022 kregen 26 mensen een dergelijk toegangsverbod opgelegd. Sinds het begin van dit jaar zijn er al 2 jongeren met een lopend toegangs- én een plaatsverbod voor het Douaneplein en tegen nog eens 2 andere loopt er een procedure tot plaatsverbod.

Verzieken de sfeer in de buurt van fuifzaal

Jongeren met een toegangsverbod verzieken de sfeer in de buurt van de fuifzaal. Daarom is het toegangsverbod tot de zaal recent uitgebreid met een plaatsverbod voor het Douaneplein. De opdracht van de securityfirma, die tijdens fuiven en evenementen de toegangscontrole organiseert en de veiligheid binnen in de zaal bewaakt, zal uitgebreid worden naar de hele site van het Douaneplein.

Jongeren met een plaatsverbod voor het Douaneplein krijgen dan automatisch voor dezelfde periode een toegangsverbod voor De Loods. Net als de voorbije weken zal politie toezicht houden tijdens de evenementen.