Geel zoekt zelfstandige dierenopvangers: "Weggelopen honden in bewaring nemen"

vrij 27 Jan 2023
Stad Geel is, samen met de gemeenten Laakdal en Meerhout, op zoek naar dierenopvangers die zich willen inzetten om weggelopen honden in bewaring te nemen. De gemeenten zoeken een team van mensen die, op zelfstandige basis, deze taak op zich willen nemen. Verder zijn ook vrijwilligers die mee in het Geels zwerfkattenproject willen stappen, welgekomen. Hun taak bestaat erin om zwerfkatten naar de dierenarts te brengen voor een sterilisatie.

Dierenopvangers

Wanneer er een loslopende hond gesignaleerd wordt, dan is het de bedoeling dat de opvanger het dier in bewaring neemt. Bovendien probeert hij dan de eigenaar op te sporen. Soms kan er ook gevraagd worden om een gewonde kat op te vangen. 

De dierenopvangers werken op zelfstandige basis en wisselen elkaar af in een beurtrol. Op die manier is er ook een dierenopvanger beschikbaar buiten de normale werktijden. Wie interesse heeft, kan zijn kandidatuur insturen via dierenwelzijn@geel.be.

Zwerfkattenproject

Verder zoekt de stad ook vrijwilligers die mee in het Geels zwerfkattenproject willen stappen. Wanneer inwoners een zwerfkat zien lopen, kunnen ze de stad op de hoogte brengen. Een vrijwilliger van het zwerfkattenproject contacteert hen dan en rukt uit om het dier op te halen. Daarna wordt er verwacht dat de vrijwilliger de kat naar de dierenarts brengt voor een medische controle en een eventuele sterilisatie. Daarna laat de vrijwilliger de kat weer vrij in dezelfde buurt. Dankzij het zwerfkattenproject en de sterilisatie vermindert het aantal zwerfkatten stelselmatig. 

Wie interesse heeft in dit vrijwilligerswerk kan contact opnemen via info@geel.be of 014/56 60 00.

Foto: rechtenvrije stockfoto