Forum On!beperkt vraagt aandacht voor parkeerplaatsen voor mindervaliden

woe 20 Sep
Tijdens deze Week van de mobiliteit voert Forum On!beperkt, de Laakdalse adviesraad voor personen met een beperking, een sensibiliseringsactie aan grootwarenhuizen. Ze willen de aandacht vestigen op parkeerplaatsen voor mindervaliden. Al te vaak worden die nog gebruikt door mensen die geen mindervalidenkaart hebben of mensen met een beperking die de kaart vergeten te leggen.

Voor Yves Christiaens, voorzitter van Forum On!beperkt, is het heel frustrerend dat mensen die geen geldige mindervalidenkaart hebben tóch op de voorziene parkeerplekken staan. "Het gebeurt regelmatig, ik merk vaak als ik aangereden kom dat ik geen plaats heb en ga ik ergens anders parkeren. En dan passeer ik die parkeerplaats waar de wagen staat en merk ik dat er geen kaart achter de ruit ligt."

"Wij hebben onder andere een brief geschreven naar de ministers om het gebruik van de kaart extra in de verf te zetten", vertelt Laakdals schepen van Welzijn Raf Moons (CD&V). Bij de actie wordt aan mensen die de parkeerplaatsen gebruiken ook nog eens duidelijk gemaakt dat het gebruik van een mindervalidenkaart echt belangrijk is. "Voor de mensen die het correct gebruiken: proficiat, u doet het goed. En de mensen die ze niet correct gebruiken krijgen een kaartje om ze er attent op te maken."


Foto: RTV