Fiets langs Katelijnse bezienswaardigheden tijdens Open Monumentendag

don 7 Sep
De Open Monumentendag krijgt zondag in Sint-Katelijne-Waver een sportieve twist. De gemeente heeft een fietstocht van 23 km langs karaktervolle bezienswaardigheden uitgestippeld. Vertrekken doe je aan lokaal dienstencentrum De Plek.

“Dit jaar focussen we op de vele kapellen in onze regio”, vertelt Eric Janssens, schepen van cultuur. “Samen met Bonheiden, Duffel en Putte stelden we een themabrochure op met in elke gemeente een fietstocht. De tocht door onze gemeente is 23,4 kilometer lang en telt 11 bezienswaardigheden.”

Fietsplan

Zondag kan je de infobrochure en het fietsplannetje tussen 10 en 18 uur oppikken aan het vertrekpunt: lokaal dienstencentrum De Plek, Wilsonstraat 28. dat is meteen de eerste bezienswaardigheid. Aan de Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, aan de Bredeheide, hou je voor de eerste keer halt. Daar kan je rond 11.15 uur de Sacramentsprocessie meepikken, die vertrekt op de Markt om 10.30 uur.

Verder kan je tijdens de tocht naar vertellingen luisteren of genieten van een hapje en drankje tussen de monumentale gebouwen van het Instituut van de Ursulinen. Hier blijft de La Fontainerefter met wandschilderingen een blikvanger. Kinderen krijgen aan de Drieraderskapel een initiatie in het klokkenluiden en smullen van snoepjes van vroeger.

Foto: Gemeente Sint-Katelijne-Waver