Fiberklaar mag werken beperkt hervatten in Turnhout

don 2 Feb 2023
Fiberklaar en zijn 2 onderaannemers hebben de afgelopen 2 weken in Turnhout alle gebreken hersteld die door burgers werden gemeld of door de stedelijke diensten bij controles waren opgemerkt. De werken mogen beperkt worden heropgestart.

Op 18 januari besliste het Turnhoutse stadsbestuur om alle vergunningen van Fiberklaar op te schorten voor het hele grondgebied. Om te mogen herstarten, moest de nutsmaatschappij eerst alle bestaande problemen die door burgers en stadsdiensten gemeld waren oplossen. En dat hebben ze nu gedaan. De stadsdiensten hebben de herstellingen gecontroleerd en goedgekeurd.

Proefperiode

Beide onderaannemers mogen nu tijdens een proefperiode van 6 weken met een beperkt aantal ploegen opnieuw aan de slag gaan. Tijdens deze  proefperiode evalueert het stadsbestuur of de gemaakte afspraken effectief leiden tot een veilige en technisch correcte uitvoering en of Fiberklaar en de onderaannemers correct communiceren naar de burgers, de ondernemers en het stadsbestuur.
 
Schepen Boogers: "Na de proefperiode én op voorwaarde dat we een positieve evaluatie afleveren, kunnen de firma’s opnieuw vergunningen aanvragen om het aantal ploegen stelselmatig uit te breiden. Als de werken niet correct verlopen, worden ze weer stopgezet. De overlast voor de inwoners moet stoppen en daar willen wij garant voor kunnen staan.”

Foto: Archief RTV