Stan gaat voor Guinness World Record wheelie met de rolstoel

don 20 Jun
Stan Devriese Lille
© RTV

De 22-jarige Stan Devriese uit Lille wil zaterdag een bijzonder record breken. De jongen zit sinds enkele jaren in een rolstoel en wil daarmee 13 uur lang op de achterste wielen balanceren.

Stan kreeg 7 jaar geleden een functioneel neurologische stoornis. De signalen van zijn hersenen naar zijn benen en zijn stembanden zijn verstoord. Na revalidatie kan Stan al wel terug fluisteren,maar lopen zal nooit meer gaan en dus zit Stan in een rolstoel.

Voldoende afleiding

Omdat veel dingen niet meer lukken, zoekt Stan steeds nieuwe uitdagingen. Zoals balanceren op de achterste wielen van zijn rolstoel. Dat begon met vrienden op café en leidde tot een poging om in het Guinness Book of World Records te komen. Daarvoor moet hij 13 uur lang op twee wielen balanceren.

De wereldrecordpoging gebeurt zaterdag op de nieuwe sportsite van Balsakker in Lille. En dat wordt een heel evenement waarbij voor voldoende afleiding is gezorgd met o.a. dj's.

Omdat het fysiek een uitputtingsslag wordt, probeert Stan zich de komende dagen nog goed voor te bereiden en veel te rusten.