Nieuw buurtspeelterrein in Elzestraat

woe 10 Jul
nieuw speelpleintje Elzestraat Sint-Katelijne-Waver
© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

In de wijk Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver kunnen kinderen zich voortaan amuseren op het nieuwe speelterreintje in de recent ontwikkelde wijk Agnes Haegenshof. Het speelterrein met balanceerparcours en nestschommel kwam er op vraag van het gemeentebestuur en vormt een fijne ontmoetingsplek voor de buurt.

“Als Kindvriendelijke Gemeente vinden we het cruciaal dat we bij de ontwikkeling van nieuwe wijken rekening houden met de behoeften van kinderen en jongeren,” zegt Jeroen Baeten, schepen van jeugd. “De nestschommel spreekt een breed publiek aan, is toegankelijk en biedt veel speelplezier, terwijl we met het balanceerparcours optimaal gebruik hebben gemaakt van de nog beschikbare ruimte.”

Tijdens de afgelopen jaren kwam er in de kern Elzestraat ook al een nieuw speelterrein in de Van Reynegomstraat en een nieuw avontuurlijk speelterrein in de Esdoornstraat. Daarnaast investeerde het gemeentebestuur er in nieuwe speeltoestellen voor het Sint-Michielsdomein en het speelterrein in de Kanadastraat.