Natte Gladiolen: 350 kuub boomschors en extra tenten moeten festivalgangers droog houden

don 16 mei

In Olen zijn de organisatoren van Gladiolen volop in de weer om hun festivalterrein in orde te maken tegen vrijdagnamiddag. De felle regen van afgelopen nacht en vanmorgen helpt daar niet bij. Het terrein ligt er drassig bij. Extra tenten en tonnen boomschors worden aangerukt om de festivalgangers droog te houden.

Na enkele zomerse dagen is het woensdag opnieuw beginnen regenen. En dat zijn letterlijk de druppels te veel voor het al verzadigde festivalterrein van Gladiolen in Olen. Eén dag voor het festival is het daar dan ook alle hens aan dek.

De organisatoren van Gladiolen zetten alles in het werk om het festivalterrein toegankelijk te maken. Waar mogelijk worden de plassen weggepompt en de rijplaten, die voor de opbouw gelegd werden, blijven liggen. Op verschillende plaatsen worden ook extra shelters gezet om de bezoekers tijdens het festival droog te houden. Vrijdagmiddag wordt er nog 350 kuub boomschors geleverd om de drassigste plaatsen op te vullen.

Aangepaste kledij en schoeisel

De organisatoren vragen de festivalgangers aangepast en stevig schoeisel en kleding in laagjes te dragen. Zelf hebben ze een grote voorraad poncho’s aangekocht. De kampeerders wordt aangeraden om rekening te houden met nat weer en extra maatregelen te nemen.