Lier Feest trapt zomer op gang: dansen, blazen en zwemmen

vrij 7 Jun
Terras stadspark Lier
© Archief RTV

Eind juni trapt Lier Feest de zomer op gang met een feestelijke vierdaagse. Op het programma vaste waarden als de feestelijke avondmarkt, het Bal Populaire en het straatfestival Blazen en Toeten. En waterratten kunnen zich ook uitleven tijdens de Grote Netesprong.

Van donderdag 20 tot zondag 23 juni brengt Lier Feest de zomer naar de Lierse binnenstad. En dat begint op donderdag traditioneel met een feestelijke avondmarkt op de Grote Markt, Eikelstraat en Zimmerplein.

Met het Bal Populaire op vrijdag verandert de Grote Markt in een groot fuifplein met de plaatselijke DJ Wout als afsluiter. En zaterdag kan iedereen komen supporteren voor de Rode Duivels. Zij spelen op het EK hun wedstrijd tegen Roemenië. Dat kan je live volgen op het groot scherm aan het stadhuis.

Grote Netesprong

Het straatmuziekfestival Toeten en Blazen trekt zondag van 14 uur tot 18 uur over de straten en pleinen van de autoluwe Lierse binnenstad, en bont allegaartje van straatfanfares.

Tenslotte is er, na het succes van vorig jaar, zondag opnieuw de Grote Netesprong. Voor de tweede keer mag iedereen komen zwemmen in de binnennete aan de verlaagde zitkade.

Veiligheidsmaatregelen

De splash in de Nete kan nog maar sinds vorig jaar want het was lange tijd verboden omwille van de veiligheid en de waterkwaliteit. Nu nog wordt aanbevolen om niet te duiken, je hoofd boven water te houden en geen water in te slikken. Je moet ook springen met schoenen aan. Er zullen ook duikers in het water zijn en redders op de kant want als het verschil tussen de temperatuur van het water en de buitenlucht te groot is, bestaat er ook gevaar op hydrocutie en hartfalen.

De Nete wordt voor het event ook schoon gemaakt, al het zwerfvuil wordt verwijderd. Je kan je op voorhand bij de organiserende vzw Lier Feest inschrijven of ter plaatse.