Leandro dolblij met elektrische tandem: mogelijk dankzij gulle giften

don 13 Jun
Tandem voor Leandro Lier
© RTV

Leandro en zijn mama Sandy uit kunnen voortaan met een elektrische tandem op stap. Dankzij de gulle giften van mensen met een warm hart kon de alleenstaande mama de fiets aankopen.

Leandro heeft een mentale chromosoomafwijking, het syndroom van Down en een lichte vorm van autismespectrumstoornis. Daardoor kan hij moeilijk gevaar inschatten. Hem alleen laten fietsen in het drukke centrum van Lier was dan ook een uitdaging.

Te duur

Een aangepaste elektrische tandem was dan ook de ideale oplossing zodat Leandro samen met zijn moeder veilig op stap zouden kunnen gaan. Maar het prijskaartje van 5000 euro was veel te hoog voor Sandy, een alleenstaande mama van drie kinderen waaronder Leandro.

Daarom besloot ze een crowdfunding op te starten. En dat was een gigantisch succes. In amper twee weken tijd werden het bedrag ingezameld en kon Sandy de tandem aankopen.

Leandro is dolgelukkig met zijn nieuwe fiets. Hij kwam hem vanmiddag dan ook fier showen op de Grote Markt van Lier aan iedereen die het wilde zien.