Kinderboerderij De Bollekeshoef heropent met nieuwe, groenere speeltuin en meer dieren

don 20 Jun
Bollekeshoeve kinderboerderij Zonderschot Heist-op-den-Berg
© RTV

Na een sluiting van een halfjaar heropent kinderboerderij De Bollekeshoef in Zonderschot bij Heist-op-den-Berg opnieuw de deuren. 500m2 beton hebben plaats gemaakt voor een leuke, groene omgeving waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Een half jaar geleden sloot De Bollekeshoef tijdelijk de deuren. De uitbater besloot een andere weg uit te gaan. Zijn vader nam de zaak over en wil er samen met zijn dochter Yasmine, die ook manege De Bollekeshoef runt, een nieuw succes van maken.

Nieuwe dieren

De kinderboerderij kreeg een grondig make-over. Een aantal dieren zijn verdwenen en er kwamen andere dieren bij. En die kregen allemaal aangepaste verblijven.

Bollekeshoeve kinderboerderij Zonderschot Heist-op-den-Berg

Daarnaast is er hard geïnvesteerd in het speelgedeelte. 500m2 beton is verdwenen en vervangen door wit zand en veel groen. Er werden ook 80 extra bomen aangeplant. De speeltuin is volledig vernieuwd in westernstijl. En er is ook een waterspeelplaats met beekjes aangelegd waar de kinderen zich kunnen amuseren.

De Bollekeshoef is nu ook ecologisch. Het hele terrein is volledig rookvrij en op het dak liggen 120 zonnepanelen. Bovendien worden er geen PET verpakkingen gebruikt.