Herenthout transformeert verloederd perceel in groene, kunstzinnige rustplaats

din 2 Apr
© RTV

Gemeente Herenthout is gestart met de opwaardering van het perceel gelegen aan de Vonckstraat 74. De voormalige verkrotte woning maakt plaats voor een groen stukje Herenthout opgesmukt met streetart.

Eind 2022 werd in Vonckstraat 74 een verkrotte woning; die het straatbeeld ontsierde en de openbare veiligheid in het gedrang bracht, afgebroken. Zo kwam er meer ruimte voor voetgangers en beter overzicht op de straat wat leidt tot meer verkeersveiligheid.

Als eerste stap werd de vrijgekomen gevel van het aangrenzende pand bekleed met hout. In een volgende fase mag Herenthouts talent op deze gevel een graffitikunstwerk aanbrengen en deze plaats transformeren naar een luchtig, dromerig en groen plekje in het dorp. Graffitikunstenaar Ken Horemans vond de inspiratie voor zijn werk in de missie en visie van gemeente Herenthout:

In Herenthout is het gezellig, ontmoeten we elkaar, is iedereen gelijk, werkt iedereen mee, en verzekeren we de toekomst.

Daarnaast verfraait de technische dienst het plein met planten die qua kleuren afgestemd zijn op het kunstwerk. Er is ook een bank geplaatst waar mensen kunnen rusten en de streetart kunnen bewonderen.

Met de opwaardering van dit stukje draagt de gemeente bij aan een verdere verduurzaming en ontharding van het patrimonium.