Extra pendelbussen vanuit Witgoor waar het ooit allemaal begon

don 20 Jun
Bussen naar Graspop Dessel 2024
© RTV

In Dessel start vandaag Graspop Metal Meeting. Ondanks de sluiting van de gebruikelijke parkeerterreinen verloopt de toeloop gemoedelijk. Veel mensen komen met het openbaar vervoer. Voor wie toch met de auto komt, kan gebruik maken van randparkings en pendelbussen.

De organisatie van Graspop zag zich woensdag genoodzaakt om de parkings aan het festivalterrein af te sluiten. Ze liggen er te nat bij om auto’s toe te laten. Er werden alternatieven gezocht in de ruime omgeving.

In Witgoor is parking Meiplein een goed alternatief. En ook in de achterliggende wijk mogen festivalsgangers parkeren. Parkeerwachters leiden er alles in goede banen.

Auto's wegslepen

Veel festivalgangers hebben hun auto geparkeerd de Geelsebaan in Dessel. Ze staan zelfs op het fietspad geparkeerd. De politie zal alle auto's die hinderlijk geparkeerd staan, laten wegslepen.

Bussen naar Graspop Dessel 2024

Bussen

Om de bezoekers naar het festivalterrein te brengen worden bussen ingezet van De Lijn. En ook busmaatschappij Carolus stelt 4 autocars ter beschikking.

Overdag rijden er 6 bussen tussen Witgoor en het festivalterrein, ‘s avond zijn er dat 7. Ook tussen de stations in de ruime omgeving en het het terrein in Dessel rijden de bussen op en af.

Graspop Metal Meeting is volledig uitverkocht. De volgende 4 dagen worden er zo’n 220.000 bezoekers verwacht.